پرداخت هدیه به خیریه‌ها از سوی برخی افراد مشهور برای فرارمالیاتی/ مجازات فرار مالیاتی در ایران چیست؟

۴۲۲ میلیون اطلاعات تراکنش‎ بانکی افراد مشکوک به فرار مالیاتی در کشور، در دستور رسیدگی واحد‌های مالیاتی قرار دارد.

پرداخت هدیه به خیریه‌ها از سوی برخی افراد مشهور برای فرارمالیاتی/ مجازات فرار مالیاتی در ایران چیست؟

احمد جانجانی کارشناس اقتصادی در برنامه پایش امشب درباره فرار‌های مالیاتی در ایران تصریح کرد: عواقب و جرائم فرار‌های مالیاتی در ایران عبارت است از ۶ تا ۲ سال حبس، جرائم نقدی ۲ تا ۸ میلیون تومان، ۳۱ تا ۷۴ ضربه شلاق، محرومیت از حقوق اجتماعی که بسیاری از مجرمان به طور معمول معاف می‌شوند.

طبق گفته خانی مدیر کل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور بیش از ۲۴ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی با رصد تراکنش‌های بانکی و صدور برگ تشخیص، در سه سال اخیر شناسایی شده اند؛ کارشناس اقتصادی برنامه پایش در این رابطه گفت : بیش از ۴ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی از ۶۰۰ نفر شناسایی شده است که به طور تقریبی یارانه ۵ ماه کشور می‌شود.

وی اظهار کرد: هم اکنون بالغ بر ۴۲۲ میلیون رکورد اطلاعات تراکنش‎های بانکی افراد مشکوک به فرار مالیاتی در سطح کشور، در دستور رسیدگی واحد‌های مالیاتی قرار دارد.

جانجانی همچنین از شناسایی حدود ۶۰۰۰ مودی جدید از طریق شناسایی و رسیدگی به اطلاعات تراکنش‎های مشکوک بانکی خبر داد و گفت: تاکنون از محل بررسی تراکنش‌های مشکوک بانکی حدود هشت هزار شخص و بالغ بر ۲۴ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی، شناسایی و برای این اشخاص برگ تشخیص صادر گردیده است.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در صورتی که ۲۹دستگاه همکاری بیشتری در این زمینه داشتند میزان فرار‌های مالیاتی بسیار کاهش می‌یابد.

وی به مجازات افراد مشهور کشور‌های مختلف که اقدام به فرار مالیاتی کرده اند اشاره کرد و افزود: به طور مثال یک بازیکن فوتبال به دلیل فرار مالیاتی به محرومیت از جوایز دولتی و پرداخت ۱۹ میلیون یورو محکوم شد همچنین وزیر صنایع اسپانیا هم مجبور به استعفا شده است.

جانجانی با بیان اینکه در کشور ایران بسیار از مودیان مالیاتی به ویژه افراد مشهور اقدام به قرارداد‌های سوری می‌کنند و یا در قالب پرداخت هدیه به اماکن مقدس و یا خیریه‌ها از پرداخت مالیات معاف می‌شوند.

وی تاکید کرد: بسیاری از این افراد مبلغی را به خیریه‌ها هدیه می‌دهند، ولی بعد از مدتی کل مبلغ و یا بخشی از آن را پس می‌گیرند.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: برخورد قاطع و قانونی با مودیان و فرار‌های مالیاتی باید جدی‌تر انجام شود تا این مشکلات بر طرف شود.

وی تصریح کرد: باید تمامی دستگاه‌ها با یکدیگر در این بخش همکاری کنند و دست سازمان امور مالیاتی برای رسیدگی بیشتر به حساب‌های مودیان باز شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها