ایران هفتمین کشور سازنده «پرینتر سه‌بعدی صنعتی پودری» شد

ایران هفتمین کشور سازنده «پرینتر سه‌بعدی صنعتی پودری» شد

تفجوشی انتخابی (یکی از روشهای شکل‌دهی مواد فلزی و سرامیکی) با لیزر یکی از تکنیکهای ساخت افزایشی است که این فناوری برای تولید قطعات نهایی کاربردی به طور مستقیم از روی فایل سه‌بعدی کامپیوتری به صورت لایه‌ به‌ لایه به‌کار گرفته می‌شود.

عدم نیاز به قالب و ابزار در این روش باعث ایجاد انعطاف‌پذیری در توسعه محصولات جدید شده به گونه‌ای که ساخت قطعات با پیچیدگی با این فناوری ممکن است.

این فناوری در شش کشور دنیا همچون امریکا، آلمان و فرانسه وجود دارد و با تلاش محققان کشور ایران به عنوان هفتمین کشور دارای این فناوری قرار گرفت.

سید رامین هاشمی فشارکی؛ عضو هیئت مدیره یکی از شرکتهای فناور که این دستگاه را طراحی و ساخته و در نمایشگاه چاپ سه‌بعدی این فناوری را معرفی کرده درباره این محصول گفت: در فناوری SLS دستگاه قادر است قطعات با استحکام بالا، پیچیدگی زیاد و ابعاد بزرگ مورد نیاز صنایع مختلف را بسازد؛ بر خلاف فناوری فیلامنتی به زمان کمی برای تولید تعداد زیادی قطعه دارد بنابراین بهره‌وری آن نیز بالاتر است.

به گفته وی، این دستگاه قادر به تولید هر قطعه‌ای بدون نیاز به قالب‌سازی و ماشین کاری اضافی است و پودرهای فلزی، سرامیک پلیمر در آن استفاده می‌شود؛ همچنین سرعت ساخت قطعه بستگی به ارتفاع دارد و دو سانتیمتر بر ساعت است.

نمایشگاه چاپ سه‌بعدی و انتخاب بهترین چاپگر ایرانی توسط ستاد توسعه مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی از 11 تا 13 اردیبهشت ماه در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها